20210902-Unfair-A-museum-in-a-park kl

Unfair zoekt per direct een enthousiaste en gemotiveerde;

PROGRAMMACOÖRDINATOR

“Artist first” zit sinds onze oprichting in 2012 in ons DNA. In een destijds ook zeer roerige tijd in de Nederlandse culturele sector werd Unfair opgericht. We hebben ons al een klein decennium toegewijd aan het promoten van opkomende hedendaagse kunstenaars. Sinds ons eerste evenement in 2013 hebben we met meer dan 200 kunstenaars samengewerkt in meer dan 30 evenementen. De samenwerking met deze kunstenaars vormt onze ruggengraat en biedt onze bezoekers (kopers, kijkers en professionals) een uniek perspectief op de actuele hedendaagse beeldende kunst. Door de kunstenaar centraal te stellen, dragen we bij aan een eerlijke kunstsector waar je kunst direct bij de maker kunt ontdekken en kopen.

In de komende periode ligt de focus op het evenement Unfair22, onze kunstbeurs annex overzichtstentoonstelling, welke deze zomer groots uitpakt in de Gashouder in het Westerpark met ruim deelnemende 60 kunstenaars, uiteenlopende programmaonderdelen, talloze partners en ruim 10.000 bezoekers.

PERIODE
Start medio februari
24-32 uur per week

WERKZAAMHEDEN
Voor ons project Unfair22 zoeken we een ondernemende programmacoördinator die helpt met de opzet en uitvoer van verschillende (rand-)programmaonderdelen, van publiekseducatie tot verkoopondersteuning. Je ondersteunt in de vorming en uitvoer van onze hoofdprogramma’s met rond de 60 kunstenaars. Samen met onze randprogramma’s weten we uiteenlopende doelgroepen met jongeren, verzamelaars en dagjesmensen aan te spreken. Je zet vanuit een programmaopzet een inhoudelijke en productionele lijn uit. Je houdt contact met de diverse partners en kunstenaars, houdt de planning bij en stuurt aan op een helder programma met tevreden kunstenaars, partners en bezoekers.

PROFIEL
Je bent goed op de hoogte van actuele culturele tendensen en hebt aantoonbare ervaring en netwerk binnen de cultuur-sector en -markt. Binnen de sector weet je rondom verschillende uitgangsposities je weg te vinden en kan makkelijk schakelen tussen uiteenlopende programma’s met dito doelgroepen, van verzamelaars, dagjesmensen tot kunstenaars. Om een programma op een relevante manier samen te stellen en tot uitvoer te brengen weet je slimme verbanden te leggen en zoek je actief naar nieuwe kansen en samenwerkingen Je bent in staat inhoud te vertalen naar zowel nieuwe publieksgroepen als het bestaande kunstbeurzen-publiek.

Je bent communicatief en productioneel sterk, kan goed met mensen omgaan en houdt het overzicht. Bij voorkeur heb je aanleg om het onmogelijke mogelijk te maken met bescheiden budgetten, of om de programma’s die je écht graag wilt maken te koppelen aan een gezond financieel draagvlak.

Je hebt/bent:

  • aantoonbare ervaring binnen de cultuur sector en markt
  • uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
  • goed geïnformeerd, netwerker
  • gestructureerde workflow
  • uitstekende schrijfvaardigheid in Engels en Nederlands
13

WAT BIEDEN WIJ?
Gevarieerde werkzaamheden in een prettige werkomgeving waar je ideeën worden gewaardeerd, op een inspirerende werkplek in Amsterdam. Je werkt in een klein en wendbaar team, direct samen met de oprichters, binnen een rijk en breed netwerk in de culturele sector. We bieden een dynamische traject, waarin je intensief kennis maakt met verschillende doelgroepen en spelers in de sector en dat afgesloten wordt met een grootschalig en feestelijk evenement met een breed publiek en een significante groep kunstenaars.

We bieden een freelance aanstelling voor 24 tot 32 uur. De functie is in eerste instantie op projectbasis beschikbaar rondom het evenement Unfair22, met bij succes mogelijkheid tot een vastere aanstelling. Unfair streeft er naar met haar personeelsbestand een afspiegeling van te zijn van de samenleving, onze makers en ons publiek. Stichting Unfair Amsterdam is een stichting met ANBI-status en een onbezoldigde Raad van Toezicht.

HEB JE INTERESSE?
Stuur dan voor 24 januari een brief met je motivatie en je CV naar: sollicitatie@unfairamsterdam.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met bovenstaand e-mailadres, ter attentie van Adam Nillissen.